Geplaatst op
In een oude woning kun je soms niet tegen de koude opstoken. Natuurlijk kun je het wel warmer maken in zo’n pand, maar echt behaaglijk wordt het er nooit. Dat komt omdat in veel oude panden, zo’n honderd jaar of ouder, de wanden niet goed geïsoleerd zijn. Vaak nog met ouderwetse materialen als stro. Zo krijg je natuurlijk ook nooit een beter energielabel voor je woning. In deze blog geven we je een aantal tips waarmee dit label al snel te bereiken is.
Muurisolatie
Een oude woning van meer dan honderd jaar oud heeft vaak geen goede isolatie. Dat is allemaal nog gedaan op basis van de normen van die tijd. In het kader van klimaatneutraal wonen, zijn deze criteria natuurlijk een lachtertje. Of eigenlijk zou je erom moeten huilen, als je ziet hoeveel verspilling van energie slechte isolatie met zich meebrengt. Laat je muurisolatie aanpakken met goede isolatietechnieken. Dat scheelt enorm.
Vloerisolatie
Wat voor de muur geldt, is ook zeker waar voor de vloer. Je moet een gedegen isolatie hebben om de warmte binnen en de koude buiten te houden. Er ontsnapt ook veel minder warmte zo. Op deze manier zul je zeker bijdragen aan een beter milieu, want er wordt minder CO2 uitgestoten. Je voelt het ook direct aan je voeten. Gewoon lekker warm!
Dubbel glas
Enkel glas is ook echt een probleem in termen van isolatie van je woning. Vaak hebben oude woningen nog oude ruiten, die misschien zelfs wel honderden jaren oud zijn. Dat is een unicum dat je wilt bewaren. Dat kan ook heel goed met speciale technieken, waardoor je ook dubbelglas kunt laten platen. Bijvoorbeeld achter of voor de oude ruiten. Met deze moderne ramen (er bestaat overigens ook driedubbel glas) is het mogelijk om de warmte binnen te houden. Koude hou je zo ook veel gemakkelijker buiten. Ideaal! Wanneer je huis beter warmt binnenhoud en minder energie verbruikt, dan wordt het energielabel hoger!